Medemblik Actueel.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ontdek & Ontmoet: Marleen Hartog, schrijfster van Skoftig

19 juni om 14:30 - 16:00

ABBEKERK – “Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld.” In juni brengt Marleen Hartog haar debuut uit: de thriller ‘Skoftig’. Ontmoet haar in de bibliotheek.

Skoftig is het thrillerdebuut van Marleen Hartog, die eerder drie non-fictie boeken schreef. Het boek verschijnt op 4 juni 2019, tijdens de Spannende Boeken Weken. In deze thriller over familiegeheimen en het maken van onomkeerbare keuzes, zoekt Hartog de scherpe randjes op. Haar prettige schrijfstijl kenmerkt zich als vlot met direct taalgebruik.

Verhaal

Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest? Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst? Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?

Stap jij in deze draaimolen? Een zoektocht. Een ontvoering. Een zelfdoding. Een gezin dat uit elkaar spat. Een moord. (Of meer dan één…) Dit boek is kermis. Dit boek is Skoftig.

Over de auteur

Het eerste boek van Marleen Hartog (1984) verscheen in 2013. Het autobiografische verhaal ‘Geboren met een schisis – Zo moeder, zo zoon’ werd goed ontvangen en aanbevolen door professionals. Een aantal jaar later schreef ze samen met Paul Roozendaal ‘Uit de goot’: “Op eenvoudige maar indringende wijze laten ze zien hoe een verslaving tot een totale ontwrichting leidt, van een persoon maar ook van zijn omgeving.” Hartog richt zich tegenwoordig volledig op het schrijven van thrillers.

Citaten lezers

  • “Een boeiend en vlot leesbaar verhaal met diepgang!”
  • “Zeker voor inwoners van West-Friesland leuk en herkenbaar!”
  • “Een prachtig boek, ik zat op het puntje van mijn stoel. Je weet de lezer gevangen te houden.”
  • “Het verhaal is zeer geloofwaardig neergezet, al hoop ik niet dat dit typisch iets is dat vaak voorkomt in West-Friesland.”
  • “Knap als de auteur zijn lezer zo in het boek weet te trekken.”
  • “Het verhaal is origineel en goed gekozen.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
19 juni
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Bibliotheek Westfriesland
Telefoon:
0228 743 943
E-mail:
klantenservice@westfriesebibliotheken.nl
Website:
https://www.westfriesebibliotheken.nl/

Locatie

Bibliotheek Abbekerk
Schoolwerf 1
Abbekerk, 1657LD
+ Google Maps
Telefoon:
0)228743943
Website:
klantenservice@westfriesebibliotheken.nl