16.5 C
Medemblik
22 september 2020 12:25
Medemblik Actueel.

Taxusspikkelspanner (Foto: Toos Brink)

“Nachtvlinderen” met IVN en KNNV

View Calendar
25 September, 2020 20:30 - 22:00
IVN Oostwoud
Address: Liederik 15, 1678 JC Oostwoud

Denk je aan vlinders, dan denk je al snel aan een veld vol bloemen op een zomerse dag. Felle kleuren fladderend van bloem naar bloem, in het zonnetje onder een strakblauwe hemel. Maar wist je dat dat gefladder ook in het donker plaatsvindt? Dat er een hele groep vlinders bestaat die is gespecialiseerd in de nacht? En die soms net zo fel en fraai gekleurd zijn als de dagvlinders?

Op vrijdag 25 september organiseren IVN-West-Friesland en het KNNV een speciale nachtvlinderactiviteit rond deze bijzondere diergroep, compleet met lamplicht en stroop om deze nachtelijke dieren te lokken. Tussen 20:30 en 22:00 uur is iedereen van harte welkom om te komen kijken en te luisteren naar Ad Roobeek, vlinderexpert bij het KNNV, op een particulier adres in Opperdoes.

In verband met de RIVM-maatregelen is er helaas een beperkte deelname mogelijk. Aanmelden kan die dag tot 15.00 uur via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl (het exacte adres wordt na aanmelding en acceptatie bekendgemaakt) en deelname kost 2 euro per persoon. We hopen op gunstig weer.

Uw banner hier?
Uw banner hier?