Medemblik Actueel.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

IVN: Speuren naar vleermuizen

6 september 2019 om 18:00 - 21:00

OOSTWOUD – Denk je aan vleermuizen, dan denk je al snel aan sinistere bloedzuigers, aan vampiers, graaf Dracula, Batman. Maar hoe zit het écht? Wat voor dieren gaan er schuil achter deze spookverhalen? Wat blijft er van hun duistere imago over als je ze goed leert kennen?

Helemaal niets, zo weten ze bij IVN-Westfriesland maar al te goed. Op vrijdagavond 6 september, vanaf 18:00 uur, organiseren twee gidsen van het IVN een speciale vleermuizenavond in het Egboetswater (Liederik 15, 1678 JC te Oostwoud), met detectoren om de kleine nachtvliegers goed te kunnen horen én uitleg over deze fascinerende dieren.

Wist je bijvoorbeeld dat er 32 vleermuiskasten hangen die worden ‘bewoond’ door de Ruige dwergvleermuis? En dat ze honderden tot zelfs duizenden muggen per nacht eten? Hartstikke nuttige beestjes dus!  Alle reden om ze te koesteren in plaats van vrezen, en alle reden om meer over ze te weten te komen.

Iedereen is van harte welkom bij de IVN-vleermuizenavond!

Fotobijlage:  Vleermuiskast Toos Brink

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
6 september 2019
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,