Medemblik Actueel.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

IVN: Paddenstoelenwandeling in het Streekbos

27 oktober om 14:00 - 16:00

BOVENKARSPEL – Herfsttijd is paddenstoelentijd, seizoen van zwammen en boleten. Sommige zijn piepklein, andere fors groter, de een zwart en rond als verse geitenkeuteltjes, de ander knalrood of felgeel als koraal op het droge. Wat zijn paddenstoelen precies en wat is hun rol in de natuur? En waar groeien ze allemaal?

Op zondag 27 oktober organiseert IVN West-Friesland een speciale paddenstoelen-wandeling rondom dit soort vragen, dwars door het Streekbos, met oog voor wat er allemaal aan paddenstoelen groeit.

Wist u bijvoorbeeld dat het Streekbos onderdak biedt aan kaaszwammen, hazenpootjes en kruidenvulkaantjes? En dat er judasoren, zwavelkoppen en heksenboter groeit? Wat voor paddenstoelen gaan er precies schuil achter deze wonderlijke namen? Soms zijn ze giftig. Vanaf 14:00 uur leiden IVN-gidsen geïnteresseerden rond door het Streekbos, beginnend bij het Paviljoen aan het water. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen, aanbevolen wordt om laarzen of stevig schoeisel aan te trekken.

Fotobijlage:  Schubbige bundelzwam Toos Brink

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
27 oktober
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

ivn

Locatie

Streekbos Paviljoen
Veilingweg 21a
Bovenkarspel, 1611 BN
+ Google Maps
Telefoon:
0228 511208