Medemblik Actueel.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cup-Cake-Tulp maken voor de kinderen

30 mei om 10:00 - 17:00

MEDEMBLIK – Met Hemelvaartsdag gaan de vrijwilligers in het bakkerijmuseum traditiegetrouw ‘aangekleed’ in Westfriese klederdracht. U waant zich vanaf  binnenkomst in de winkel in de jaren twintig. Een charmant winkelmeisje ontvangt u als het geklingel van de winkelbel is verstomd. Een huisvrouw stopt de sokken en een andere dame kantklost de mooiste patronen. En er wordt geschilderd met chocolade op pepermuntplaat.

De bakkers passen daar uitstekend bij met hun werkwijze van tachtig jaar terug.  Zij demonstreren hoe koek, marsepein, suikergoed en chocolade wordt gemaakt doormiddel van vooroorlogse technieken. Zij nemen er de tijd voor en vertellen er ook van alles bij. Niet dat alle bakkers dat vroeger altijd deden, maar we zijn niet alleen bakkerij, maar ook een museum. En alle bezoekers krijgen al bij binnenkomst een koekje.

Kinderen mogen Cup-Cake-Tulp maken. Dus voor alle kinderen die houden van cupcakes of prinsessentaart maken, door de tulp te maken leer je meteen een paar oude bakkerstrucs. Hoe dat precies werkt en hoe het er uit kan zien wordt doorlopend uitgelegd door vrijwilligers. U hoeft er ook niet voor te reserveren en het kost niks extra! Het grote dilemma zal na afloop zijn of het wordt opgegeten of dat het bewaard moet worden…

Het museum is op Hemelvaartsdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.deoudebakkerij.nl of bellen met 0227-545014.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
30 mei
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Bakkerijmuseum
Telefoon:
0227 54 5014
E-mail:
info@deoudebakkerij.nl
Website:
http://deoudebakkerij.nl/

Locatie

Bakkerijmuseum
Nieuwstraat 8
Medemblik, 1671 BD
+ Google Maps
Telefoon:
0227 54 5014
Website:
http://deoudebakkerij.nl/