Medemblik Actueel.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Boeiende vogelverhalen bij het IVN

19 januari om 14:00 - 16:00

BOVENKARSPEL – Iedereen kent de spectaculaire beelden van natuurdocumentaires over grote wildernissen in Afrika of Azië, met jagende leeuwen, brullende olifanten en slingerende orang-oetans. Maar wist u dat er ook in uw eigen straat en tuin van alles leeft, groeit en bloeit? Dat allerhande vogels in onze nabijheid een leventje leiden van jagen, ruziën en jongen grootbrengen? Voor wie wil weten welke vogels dat dan zijn, en wat ze in onze tuinen allemaal uitspoken, organiseert IVN West-Friesland op zondag 19 januari een speciale tuinvogel-lezing, in de Terpzaal van het Streekbos Paviljoen.

Vogelaar Hans Verhoeven vertelt in twee fotopresentaties (een om 14:00 en een om 15:00 uur) van alles over de merels, koolmezen en roodborstjes waar wij vaak ongemerkt onze straten mee delen. Wist u bijvoorbeeld dat sommige pimpelmezen ’s winters helemaal vanuit Scandinavië naar Nederland zijn komen vliegen? Dat huismusjes van een beetje rommel houden? En dat bij de specht heel geëmancipeerd het mannetje en het vrouwtje samen het nest bouwen én samen de eieren uitbroeden?

De natuur dicht bij huis zit vol wonderen, en Hans Verhoeven gaat uw vragen beantwoorden na de presentatie. Iedereen is van harte welkom bij de lezing, aanmelden is niet nodig. De kosten voor volwassenen zijn 2 euro per persoon, voor kinderen is het gratis. Wie weet tot ziens!

Fotobijlage: Badderend roodborstje  Hans Verhoeven

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

ivn

Locatie

Streekbos Paviljoen
Veilingweg 21a
Bovenkarspel, 1611 BN
+ Google Maps
Telefoon:
0228 511208