Menu van de dag - bloemkoolschotel met ham en kerriesaus
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Alle ingrediënten zijn natuurlijk verkrijgbaar bij DEEN Supermarkten Variatie: Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd.
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • zout
  • 4 eieren
  • 40 g boter of vloeibare
  • margarine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 40 g bloem
  • 400 ml melk (Melkan)
  • versgemalen peper
  • 200 g hamreepjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Instructies
  1. Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten.
  2. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
  3. Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.
  4. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen.
  5. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe
  6. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal.
  7. Verdeel de hamreepjes erover.
  8. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.
  9. Lekker met gebakken aardappels of rösti.
Recipe by Medemblik Actueel. at https://www.medemblikactueel.nl/2018/11/06/menu-van-de-dag-bloemkoolschotel-met-ham-en-kerriesaus/