Menu van de dag - aardappel-bosuisoep
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Soort recept: Hoofdgerecht
Type keuken: Soep
Aantal: 4
Ingrediƫnten
  • 250 g aardappelen
  • 3 bosuitjes
  • 30 g basilicum
  • 4 eetlepels croutons
  • 15 g boter
  • 2 kruidenbouillonblokjes
  • 1 l water
  • 1 ei
  • nootmuskaat
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het wit en groen apart.
  3. Smelt de boter in een soeppan, schep de aardappelblokjes en het groen van de bosuitjes door de boter en smoor alles 5 minuten op zacht vuur.
  4. Verkruimel de bouillonblokjes er boven en voeg het water toe.
  5. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  6. Kook het ei in 8 minuten hard, pel het en prak het in een diep bord.
  7. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum erdoor.
  8. Pureer de soep met de staafmier tot een lichtgroene soep.
  9. Breng de soep op smaak met nootmuskaat.
  10. Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi ze met croutons, witte deel van de bosuitjes en eikruim.
Recipe by Medemblik Actueel. at https://www.medemblikactueel.nl/2017/09/10/menu-van-de-dag-aardappel-bosuisoep/