Pizza met zoete aardappel en gorgonzola
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 2 rollen pizzadeeg (koelvers) of
  • 2 grote pizzabodems (kant-en-klaar)
  • circa 1 kg zoete aardappel (geschild)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn of
  • 2 theel. gedroogde rozemarijn
  • 150 g gorgonzola
  • 25 g blanke hazelnoten (grof gehakt)
  • 1 theel. mosterd
  • 1 mespunt honing
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui (in dunne ringen)
  • 150 g spinazie (panklaar)
  • 2 bakplaten ingevet
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaten.
  2. Schaaf de zoete aardappels met een kaasschaaf in dunne plakjes, verdeel over het deeg en bestrijk met olie.
  3. Bestrooi met de rozemarijn, zout en peper en bak de pizza’s circa 20 minuten laag in de oven. Maak intussen de salade.
  4. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  5. Klop de mosterd los met de honing en azijn en klop dan de olie erdoorheen.
  6. Schep de hazelnoten en uienringen erdoor.
  7. Neem de pizza’s uit de oven en verkruimel de gorgonzola erboven.
  8. Bak de pizza’s nog 5 minuten.
  9. Meng de spinazie met de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de salade bij de pizza met zoete aardappel.
Recipe by Medemblik Actueel. at https://www.medemblikactueel.nl/2018/09/11/pizza-met-zoete-aardappel-en-gorgonzola/