Menu - Malse kipspiesen met citroen en rozemarijn
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 2 el citroensap
  • olijfolie
  • 15 g verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • lange satéprikkers
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Meng de kipfilet in een kom samen met het citroensap en de olijfolie.
  3. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak de naaldjes grof.
  4. Pers de knoflook en voeg samen met de rozemarijn toe aan de kipblokjes.
  5. Voeg peper en eventueel wat zout toe.
  6. Dek af en bewaar in de koeling.
  7. Marineer de kip een paar uur van te voren voor het lekkerste resultaat.
  8. Was de paprika en verwijder de kern.
  9. Snijd in stukjes van 2-3 cm. Pel de ui en snijd in stukjes van 2-3 cm.
  10. Wrijf de satéprikkers in met olijfolie.
  11. Rijg de kipblokjes, paprika en ui om en om aan de spiesen.
  12. Gril de spiesen in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar op de barbecue.
Tips
Variatie: Wissel af met de groenten aan de spies. Bloemkoolroosjes of cherrytomaatjes zijn een lekker alternatief.
Recipe by Medemblik Actueel. at https://www.medemblikactueel.nl/2018/05/06/menu-malse-kipspiesen-met-citroen-en-rozemarijn/