Menu - Chili sin carne
Voorbereidingstijd
Door: DEEN Supermarkten
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
- 240 gram zilvervliesrijst
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- olijfolie
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 1 blik kidneybonen (400 g)
- 1 blik zwarte bonen (400 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik maïskorrels (400 g)
- Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
- Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg na een minuut het komijnzaad en de paprikapoeder toe en roer goed door.
- Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee.
- Laat de kidney- en zwarte bonen uitlekken en voeg met de tomatenblokjes toe aan het paprika-mengsel.
- Schep goed om, zet het vuur lager en laat ca. 10 minuten sudderen.
- Laat de mais uitlekken, voeg toe aan het mengsel en warm 3 minuten mee.
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Serveer met de zilvervliesrijst.
Recipe by Medemblik Actueel. at https://www.medemblikactueel.nl/2018/10/08/menu-chili-sin-carne/
3.5.3229