Reken niet teveel op versoepelingen van de coronamaatregelen, zegt Marion Koopmans

MEDEMBLIK – Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans ziet nog maar weinig ruimte voor een verdere verruiming van de coronamaatregelen. De laatste cijfers laten enkel veel meer covid-19 besmettingen zien dan een daling. Ook het Reproductiegetal ligt weer ruim boven de 1 en pas onder de 1 gaat het OMT samen met het kabinet kijken welke maatregelen er versoepeld kunnen worden.

Ook Koopmans haar collega Menno de Jong, ook lid van het OMT zegt dat de laatste versoepelingen er voor hebben gezorgd dat het aantal infecties weer is toegenomen. Tegen AT5 zegt De Jong dat vooral jongeren niet in het ziekenhuis terecht komen maar wel kwetsbare nog niet ingeënte mensen besmetten. Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg vindt verdere versoepeling ook niet verstandig.

In Nieuwsuur vertelde Kuipers dat de laatste drie weken het aantal ziekenhuisopnames weer sterk is gestegen. ,,Iedere week gaat het met 10% omhoog, en de verwachting is dat het ook nog wel even door zal zetten,” aldus Kuipers, die denkt dat er weer kan worden gepiekt zoals in januari, tijdens het hoogtepunt van de tweede golf.

 

Reageren via facebook