Wat eten wij vandaag: Roergebakken wortel met gember en sesam

Roergebakken wortel met gember en sesam

Wat eten wij vandaag: Roergebakken wortel met gember en sesam Wat eten wij vandaag: Roergebakken wortel met gember en sesam Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 500 g bospenen, geschild
  • 3 eetl. wokolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gemberwortel, fijngehakt, geschild, ca. 2 cm
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 2 eetl. sesamzaad, geroosterd

Instructies

  1. Snijd de bospeen in gelijke stukken. Verwarm de olie en roerbak de wortel op middelhoge stand circa 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak nog een minuutje mee.
  3. Giet er de gembersiroop en twee eetlepels water bij en laat op lage stand nog enkele minuten stoven.
  4. Bestrooi met sesamzaadjes en breng op smaak met zout en peper.

Opmerkingen

Tip: Lekker met een stukje vlees of vis.

Reageren via facebook