Wat eten wij vandaag: Gewokte kip met pompoen

Gewokte kip met pompoen

Wat eten wij vandaag: Gewokte kip met pompoen Wat eten wij vandaag: Gewokte kip met pompoen Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el wokolie
  • 400 g gekruide kipreepjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 0,5 kippenbouillontablet
  • 3 el pecannoten
  • 2 el gedroogde cranberry’s

Instructies

  1. Snijd de pompoen met een groot scherp mes doormidden.
  2. Verwijder pitten en snijd de pompoen in stukjes (1-2 cm).
  3. Was en snijd de preien in ringen.
  4. Pel en snipper de knoflook.
  5. Verhit olie in diepe wokpan en roerbak de pompoen in ca. 10 min. beetgaar.
  6. Voeg prei, knoflook en kip toe en wok nog 5 min.
  7. Voeg kokosmelk en wat vers gemalen peper toe, verkruimel bouillonblokje erboven, omscheppen en breng aan de kook.
  8. Laat op matig vuur 5 min. pruttelen.
  9. Als het vocht erg dun is de ingrediënten tegen de hoge kant van de pan schuiven en vocht laten inkoken op hoog vuur.
  10. Schep pecannoten of Goji mix en cranberry’s erdoor.
  11. Lekker met rijst of aardappelpuree.

Opmerkingen

Tip: Strooi er op het laatst vers gehakte dille, basilicum of koriander.

Reageren via facebook