Wat eten wij vandaag: Gepofte aardappelen met spruitjes- en gele paprikaragout

Gepofte aardappelen met spruitjes- en gele paprikaragout

Wat eten wij vandaag: Gepofte aardappelen met spruitjes- en gele paprikaragout Wat eten wij vandaag: Gepofte aardappelen met spruitjes- en gele paprikaragout Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

 • olijfolie
 • 2 grote pofaardappels
 • 3 takjes rozemarijn
 • grof zout
 • 350 g groene of paarse spruitjes
 • 1 gele paprika
 • 1 kleine prei
 • 150 g gemarineerde kipreepjes
 • 1 kippenbouillontablet
 • allesbinder

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 225°C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in het midden van de vellen folie. Schenk er een beetje olijfolie over. Bestrooi ze met wat grof zout. Leg op elk een takje rozemarijn. Vouw ze dicht en pof de aardappelen in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. Ze zijn gaar als een puntig mesje er makkelijk in geprikt kan worden en de aardappel niet meer stevig aanvoelt.
 2. Breng ondertussen een flinke laag water aan de kook, eventueel met wat zout. Kook hierin de spruitjes ca. 10 minuten (afhankelijk van de grootte). Haal de naalden van het overgebleven takje rozemarijn los en hak ze fijn. Snijd de paprika in repen en de prei in ringen, was en droog ze.
 3. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg de fijngehakte rozemarijn, paprika en prei toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg ½ l heet water toe. Verkruimel de bouillontablet erover en breng al roerende aan de kook. Voeg al roerende 2-3 el allesbinder toe en roer tot er een niet al te dikke ragout ontstaat. Even laten bubbelen. Giet het vocht van de spuitjes goed af. Roer de spruitjes erdoor en laat nog heel even pruttelen.
 4. Leg de aardappelen op 2 borden, snijd ze doormidden en schep de ragout erover. Lekker met wat geraspte kaas.

Opmerkingen

Tips - Vervang de spruitjes door paddenstoelen, kerstomaatjes, boontjes of worteltjes (in stukken). - De kipreepjes kun je vervangen door vleesvervangers of gyros-flakes.

Reageren via facebook