Wat eten wij vandaag: Italiaanse boerenkoolsoep

Italiaanse boerenkoolsoep

Wat eten wij vandaag: Italiaanse boerenkoolsoep Wat eten wij vandaag: Italiaanse boerenkoolsoep Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 150 g winterwortels
  • 1 gele paprika
  • 250 g salami aan een stuk
  • 3 el olijfolie
  • 300 g boerenkool, fijngesneden
  • 2 l vleesbouillon
  • 100 g minimacaroni
  • 75 g geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  1. Schil de wortel en snijd deze in plakjes.
  2. Snijd de paprika in stukjes.
  3. Verwijder het vel van de salami en snijd de worst in stukjes.
  4. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak hierin de salami en de paprika ca. 3 minuten op laag vuur.
  5. Roerbak de boerenkool enkele minuten mee.
  6. Schenk de bouillon in de pan en voeg de plakjes wortel toe.
  7. Breng de bouillon aan de kook en laat de groenten in 15-20 minuten gaar worden.
  8. Kook de pasta mee volgens de aanwijzing op de verpakking.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel de soep over 4 borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Reageren via facebook