Wat eten wij vandaag: Broccolisalade met zalm

Broccolisalade met zalm

Wat eten wij vandaag: Broccolisalade met zalm Wat eten wij vandaag: Broccolisalade met zalm Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 3 stronken broccoli
  • 2 el rozijnen
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 4 zalmfilets
  • 1 el mayonaise, voor de dressing
  • 2 el Griekse yoghurt, voor de dressing
  • 1 tl suiker, voor de dressing
  • 1 el wittewijnazijn, voor de dressing

Instructies

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer 2 minuten in kokend water met zout. Laat uitlekken en spoel af met koud water.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de broccoli. Voeg de rozijnen en ui toe aan de salade en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm in circa 6 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege. Serveer de broccolisalade met de gebakken zalm.

Opmerkingen

Tips: Neem voor de salade 1 grote of 2 kleine bloemkolen in plaats van broccoli.

Reageren via facebook