Wat eten wij vandaag: Hete bliksem met Granny Smith, salie, rodekool en gemengde noten

Hete bliksem met Granny Smith, salie, rodekool en gemengde noten

Wat eten wij vandaag: Hete bliksem met Granny Smith, salie, rodekool en gemengde noten Wat eten wij vandaag: Hete bliksem met Granny Smith, salie, rodekool en gemengde noten Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 kleine rodekool
  • peper en zout
  • 6 granny smith appelen
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 5 grote uien
  • salie
  • olijfolie
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 150 g gemengde noten

Instructies

  1. Halveer en snijd de rode kool in kleine smalle stukjes. Doe in een flinke pan (aardappelen en appel moeten er ook nog bij kunnen) en zet onder water. Voeg eventueel een beetje zout toe. Leg een deksel op de pan, breng aan de kook en laat op een laag vuur 8 minuten koken. Snijd ondertussen de appels elk in 6 partjes en verwijder de klokhuizen. Was de aardappelen en snijd ze in ca. 6 gelijke stukken. (de appels en aardappelen worden niet geschild.) Voeg de appels en aardappelen aan de rode kool toe. Schep door elkaar, leg het deksel op de pan en kook in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel in de tussentijd de uien, snijd ze in ringen en bak ze in een scheut olie lichtbruin. Hak de salieblaadjes en noten grof. Bak de salie even mee met de uien.
  3. Giet het vocht van de groenten goed af. Schep de gebakken uien in de pan. Stamp alles grof. Roer de roomkaas en ¾ van de noten erdoor. Proef en voeg eventueel peper en zout toe. Strooi de rest van de noten er aan tafel over.

Opmerkingen

Tips - De salie in het recept kun je door tijm vervangen. Blaadjes salie kun je in een beetje olie snel krokant bakken, op papier laten uitlekken en over de hete bliksem strooien. - Niet vegetarische versie: als je er vlees bij wilt eten zou je kunnen denken aan slavinken of stooflapjes.

Reageren via facebook