Wat eten wij vandaag: Pittige macaroni

Pittige macaroni

Wat eten wij vandaag: Pittige macaroni Wat eten wij vandaag: Pittige macaroni Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

 • 300 g volkoren macaroni
 • 200 g wortel
 • 1 prei
 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 500 g kipfilet
 • 3 el olijfolie
 • 400 ml tomaten passata
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 1 el paprikapoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • 100 ml water

Instructies

 1. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snijd de kipfilet in stukjes. Schrap de wortels en snijd in grove stukken. Hak de wortels fijn in de keukenmachine en zet apart. Was de prei goed en snijd de prei in ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snipper de ui en pel de knoflook.
 3. Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Pers de knoflook en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfilet toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de tomaten passata, gesneden groenten, gehakte wortel, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilipoeder en het water toe. Roer goed door en laat ca.10 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Meng de saus met de macaroni.

Opmerkingen

Tip: Verwerk ook eens andere groenten in dit recept. Bijvoorbeeld courgette of aubergine.

Reageren via facebook