Wat eten wij vandaag: Aardappelknoflookpuree met pesto, prei en kaas

Aardappelknoflookpuree met pesto, prei en kaas

Wat eten wij vandaag: Aardappelknoflookpuree met pesto, prei en kaas Wat eten wij vandaag: Aardappelknoflookpuree met pesto, prei en kaas Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel, geschild
  • 200 ml kookroom of
  • 200 ml schenkbare crème fraîche
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 50 g boter
  • 2 eetl. pesto
  • 400 g preien, in ragfijne reepjes
  • 200 g belegen kaas, in kleine blokjes
  • 4 eetl. amandelschaafsel

Instructies

  1. Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de kookroom of crème fraîche met de knoflook, boter, peper en pesto.
  3. Giet de gare aardappels af. Voeg het roommengsel toe. Maak er een puree van.
  4. Voeg de preireepjes en kaasblokjes toe en warm goed door. Bestrooi met de geschaafde amandelen.

Reageren via facebook