Wat eten wij vandaag: Geroosterde-groenteschotel

Geroosterde-groenteschotel

Wat eten wij vandaag: Geroosterde-groenteschotel Wat eten wij vandaag: Geroosterde-groenteschotel Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 400 g bospenen
  • 1 courgette, in dikke plakken
  • 1 aubergine, in dikke plakken
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in brede repen
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen
  • 6 sjalotjes, gehalveerd, gepeld
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 vleestomaten, in partjes
  • 1 bosje radijsjes, in plakjes
  • enkele takje tijm
  • olijfolie
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 bruin boerenbrood

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder het loof van de bospeen. Leg alle groenten en kruiden in de braadslede en besprenkel royaal met olijfolie. Maal er (zee)zout en peper over en schep alles door elkaar.
  2. Rooster de groenten 30-35 minuten in het midden van de oven. Giet de bouillon na circa 20 minuten oventijd erbij en schep om.
  3. Besprenkel het brood met een beetje water en warm het de laatste 5 minuten mee. Serveer de geroosterde groenteschotel met plakken brood.

Opmerkingen

Tips: - Lekker met een ijskoud biertje erbij. - Vervang de bleekselderij in dit recept door aubergine.

Reageren via facebook