Wat eten wij vandaag: Risotto met groene groenten en gerookte zalm

Risotto met groene groenten en gerookte zalm

Wat eten wij vandaag: Risotto met groene groenten en gerookte zalm Wat eten wij vandaag: Risotto met groene groenten en gerookte zalm Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 g risottorijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 200 g diepvriestuinbonen
  • 6 el mascarpone
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes
  • 1 handje platte peterselie, fijngehakt

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 1 minuut.
  2. Schep de rijst erdoor en bak circa 3 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheutje bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
  3. Voeg dan weer een nieuwe scheut bouillon toe en herhaal dit circa 20 minuten tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten en tuinbonen toe en roer door.
  4. Meng intussen de mascarpone met de citroenrasp, -sap, zout en peper. Roer de citroenmascarpone door de risotto, verdeel de zalm erover en bestrooi met de peterselie.

Reageren via facebook