6 C
Medemblik
22 januari 2021 14:46
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat smullen wij vandaag: ‘Pepernoten yoghurttaart ‘

MEDEMBLIK – Ondanks de coronacrisis is lekker smullen niet verboden, en met het avondje Sinterklaas in aantocht is smullen van pepernoten natuurlijk een must. Speciaal voor de smulpapen heeft DEEN Supermarkten een overheerlijke ‘ Pepernoten yoghurttaart’  gemaakt.  Het recept om deze ook te maken leest u hieronder.

Pepernoten yoghurttaart

Wat smullen wij vandaag: ‘Pepernoten yoghurttaart ‘ Wat smullen wij vandaag: ‘Pepernoten yoghurttaart ‘ Uitprinten
Aantal personen: 8 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 3.3/5
( 3 Stemmen )

Ingrediënten

 • 200 g kruidnoten + handje extra voor garnering
 • 100 g boter
 • 7,5 blaadjes gelatine
 • 150 g suiker
 • 250 ml slagroom
 • 200 g chocolade (melk of puur)
 • 3 bananen
 • 400 g Griekse yoghurt 0% vet
 • 1 handje chocolade kruidnoten
 • 1 handje kruidnootletters

Instructies

 1. Bedek de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier. Maal 200 g kruidnoten fijn in de keukenmachine of doe ze in een grote plastic zak en rol ze met de deegroller tot heel fijn kruim. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur, zodat de boter niet bruin wordt. Zet het vuur af. Roer het fijne kruidnootkruim erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk het stevig aan en strijk het glad. Laat de bodem in de koelkast even afkoelen.
 2. Week in de tussentijd de blaadjes gelatine in ruim koud water (leg de blaadjes één voor één in het water) tot ze helemaal zacht zijn (ca. 5 minuten).
 3. Meng de suiker en 150 ml slagroom in een grote schaal. Roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom bijna stijf. Hak de chocolade in kleine stukjes. Pel de bananen en snijd ze in stukken. Doe de yoghurt in een andere schaal.
 4. Verwarm de rest van de slagroom (100 ml) in een kommetje in de magnetron (1- 1½ minuut op vol vermogen) of in een pannetje op het vuur. Zet het vuur uit. Haal de blaadjes gelatine uit het water en knijp ze uit. Leg ze in de hete room en laat de gelatine helemaal smelten. Goed mengen en al roerende in één keer aan de yoghurt toevoegen. Beweeg de yoghurt met een spatel heen en weer. Voeg als de yoghurt iets dikker/lobbig begint te worden de slagroom toe en spatel de room er zo kort mogelijk, maar goed door.
 5. Voeg de stukjes chocolade en banaan toe en schep ze er in 3 tot 4 keer omscheppen met de spatel door. Wacht tot het mengsel nog iets dikker wordt. Schep nog een keer door en verdeel het mengsel over de kruidnootbodem in de vorm. Strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in ca. 4 uur opstijven (langer mag ook).
 6. Druk de opgesteven yoghurttaart voorzichtig los van de springvorm en klik de vorm langzaam open. Schuif de taart op een schaal en versier met de kruidnootjes (met en zonder chocolade) en de kruidnootletters. Snijd de taart in punten.

Opmerkingen

Tips: De taart kun je ook met kwark maken in plaats van met yoghurt. Voor de versiering kun je ook gemengd strooigoed gebruiken. Benodigdheden: springvorm 18-20 cm Ø, bakpapier, keukenmachine of deegroller en stevige plastic zak

 

Reageren via facebook