Wat eten wij vandaag: Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Wat eten wij vandaag: Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao Wat eten wij vandaag: Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlappen, in blokjes
  • 60 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 rode peper, in stukjes, zonder zaadjes
  • 1 winterwortel, geschild, in stukken
  • 2 grote tomaten, in stukken
  • 1 eetl. cacaopoeder
  • 250 ml vleesbouillon
  • 400 g kidneybonen, afgespoeld, uitgelekt, blik

Instructies

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee.
  3. Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten.
  4. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Laat op een lage stand circa 2 uur zachtjes stoven.
  6. Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de bonen erdoor en verwarm mee.

Reageren via facebook