Wat eten wij vandaag: Uien-hachee met Amsterdamse uitjes en rode wijn

Uien-hachee met Amsterdamse uitjes en rode wijn

Wat eten wij vandaag: Uien-hachee met Amsterdamse uitjes en rode wijn Wat eten wij vandaag: Uien-hachee met Amsterdamse uitjes en rode wijn Het recept uitprinten
Aantal personen: 6 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

 • 1 kg runderriblap of magere runderlapjes of hachee vlees
 • 1 zakje hacheekruiden (20 gram)
 • 6 takjes verse tijm
 • 300 g uienringen
 • 175 g Amsterdamse uien
 • 70 g tomatenpuree (blikje)
 • 150 ml rode wijn

Instructies

 1. Laat het vlees, in stukjes, op kamertemperatuur komen.
 2. Bestrooi het vlees met de hacheekruiden en tijm (als u verse gebruikt de blaadjes even lostrekken van de takjes). Verhit de boter of margarine in een braad/stoofpan en bak hierin het vlees op een matig vuur een beetje aan. Schep de gesneden uien, het laurierblaadje uit de verpakking (als dat erbij zit) en de Amsterdamse uien erdoor. Schuif het vlees-uienmengsel naar 1 kant van de pan
 3. Schep de tomatenpuree ernaast en bak omscheppend 1-2 minuten. Roer de wijn door de tomatenpuree en schep alles door elkaar. Voeg zoveel heet water toe dat de hachee net onder staat en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan. Stoof het vlees zachtjes gaar op het allerlaagste pitje of in de oven op 150°C: 2½-3 uur. Voeg als het nodig is tussentijds nog wat water toe. Aan het eind van de stooftijd moet het vlees net onder het iets dikker geworden vocht staan. Voeg zo nodig extra vocht toe of laat het als het te nat is, nog wat langer, zonder deksel pruttelen. Proef en voeg eventueel wat peper en zout toe.
 4. Lekker met gestoomde rode- en/of spitskool (in parten gesneden 8-10 minuten) met in gebakken appelstukjes met tijm, in de schil gekookte aardappels, rijst of bulgur.

Opmerkingen

Tips: 1. Hachee kun je makkelijk invriezen. Maak dan een dubbele hoeveelheid. Om te ontdooien een nachtje de koelkast laten staan en alleen nog even opwarmen. 2. Niet voor 6 personen koken? Je kunt ook de helft van het recept maken. Gebruik dan wel een klein pannetje. In een grote brede pan verdampt er teveel vocht.

Reageren via facebook