Wat eten wij vandaag: ‘Gebakken rijst met zalm en doperwtjes’

Gebakken rijst met zalm en doperwtjes

Wat eten wij vandaag: ‘Gebakken rijst met zalm en doperwtjes’ Wat eten wij vandaag: ‘Gebakken rijst met zalm en doperwtjes’ Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g rijst, gekookt
  • 4 zalmfilets
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 300 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 4 lente-/bosuitjes, in dunne reepjes
  • 1 limoen, in partjes

Instructies

  1. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en rijst circa 10 minuten. Roer af en toe, maar niet te vaak. De rijst moet een beetje kleur krijgen.
  2. Verhit intussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de zalmfilets in 8-10 minuten aan beide kanten gaar. Voeg de knoflook en paprika toe aan de rijst en bak al roerend 2 minuten op een hoge stand.
  3. Voeg de doperwten, sojasaus en sesamolie toe en schep goed om. Bestrooi de gebakken rijst met de bosui en leg de zalmfilets erop. Serveer met de limoenpartjes.

Opmerkingen

Tips: Wanneer je de rijst de avond van tevoren al kookt, is dit gerecht niet alleen sneller klaar, je kunt de rijst ook veel beter opbakken.

Reageren via facebook