8 C
Medemblik
1 december 2020 09:56
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Gnocchi met doperwten, tuinbonen en salie

Gnocchi met doperwten, tuinbonen en salie

Wat eten wij vandaag: Gnocchi met doperwten, tuinbonen en salie Wat eten wij vandaag: Gnocchi met doperwten, tuinbonen en salie Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 keer basisrecept gnocchi of
  • 1 pak gnocchi, kant-en-klaar
  • 500 g diepvriestuinbonen
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. salie of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde salie
  • 200 ml kookroom of
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 kropje radicchio of
  • 1 stronkje witlof, in smalle reepjes

Instructies

  1. Kook de gnocchi kort voor het serveren.
  2. Kook de tuinbonen en doperwten 4-5 minuten en giet ze af.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg de helft van de salie toe.
  5. Schep de tuinbonen en doperwten met de kookroom, zout en peper erdoor en verwarm zonder te koken.
  6. Meng de warme gnocchi erdoor en serveer met de radicchio.
  7. Bestrooi het gerecht met de rest van de salie.

Opmerkingen

Tip: Vervang de salie door tijm.

Reageren via facebook