20 C
Medemblik
20 mei 2020 16:24
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Zalm-spinazielasagne met gegrilde courgette

Zalm-spinazielasagne met gegrilde courgette

Wat eten wij vandaag: Zalm-spinazielasagne met gegrilde courgette Wat eten wij vandaag: Zalm-spinazielasagne met gegrilde courgette Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 900 g spinazie, panklaar
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 250 g ricotta
  • 0,5 el Italiaanse kruiden
  • 3 courgettes
  • 500 g zalmfilets
  • 4 tomaten, in dunne plakken
  • 125 g mozzarella, in plakken
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • eventueel blaadje oregano, om te garneren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de spinazie in porties met de knoflook totdat de spinazie geslonken is.
  2. Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht er iets uit. Fruit de ui in de wok, voeg de spinazie eraan toe en zet de warmtebron uit.
  3. Schep de ricotta en Italiaanse kruiden erdoor. Schaaf de courgettes in lange dunne plakken.
  4. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze kort in de grillpan. Leg ze naast elkaar op een bord.
  5. Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit wat olie en bak de zalmfilets hierin circa 2 minuten per kant. Verdeel de vis in stukjes en meng door het spinaziemengsel.
  6. Leg een laagje courgetteplakken in de ovenschaal. Verdeel daarover een laagje spinaziesaus met daarop weer een laagje courgette.
  7. Bouw de lasagne zo op en eindig met een laag saus. Verdeel de tomaten en mozzarella erover.
  8. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de lasagne circa 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met oregano.

Reageren via facebook