15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 18:58
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Boerenkoolstamppot met knolselderij en paprika

Boerenkoolstamppot met knolselderij en paprika

Wat eten wij vandaag: Boerenkoolstamppot met knolselderij en paprika Wat eten wij vandaag: Boerenkoolstamppot met knolselderij en paprika Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1,5 kg knolselderij
  • 3 drie kleuren paprika (rood, geel en groen)
  • 1 kg boerenkool gesneden
  • 1 (vegetarische) rookworst
  • 4 el pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • olijfolie
  • 50 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de knolselderij en snijd de knol en de paprika’s in kleine blokjes. Leg ze samen in een flinke pan, zet onder water, doe de boerenkool erbij met daarop de rookworst, leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Kook in ca. 15 minuten gaar.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan al roerende licht bruin. Op een bordje laten afkoelen.
  3. Pel en snipper de knoflook. Snijd de prei in smalle ringen. Was en droog de preiringen (gaat goed in een slacentrifuge). Verwarm een scheutje olie in de koekenpan van de pijnboompitjes en bak hierin de spekblokjes zachtjes uit maar niet te bruin. Voeg de prei en knoflook toe en roerbak 2-3 minuten.
  4. Haal de worst uit de pan. Giet het vocht van de groenten goed af. Stamp de boerenkool, paprika en knolselderij grof. Schep het preimengsel erdoor. Proef en voeg eventueel peper en zout toe. Strooi de pijnboompitjes erover en geef de worst erbij.

Opmerkingen

Tips - Voeg aan de prei in de koekenpan 1-2 el milde kerriepoeder toe en bak het heel even mee. - Boerenkool kun je vervangen door zuurkool of fijngesneden spits-, rode- of witte kool.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?