11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:48
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Zuurkool gestoofd in donker bier

Zuurkool gestoofd in donker bier

Wat eten wij vandaag: Zuurkool gestoofd in donker bier Wat eten wij vandaag: Zuurkool gestoofd in donker bier Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 ui, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes, zonder zaadjes
  • 300 ml donker bier of, flesje
  • 300 ml bockbier, flesje
  • 500 g zuurkool
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl. verse tijm of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 2 eetl. blanke rozijnen
  • 200 g zuurkoolspek
  • 1 rookworst

Instructies

  1. Verhit de boter in een kookpan en fruit hierin de ui met de paprika 10 minuten, op een lage stand.
  2. Giet het bier erbij en breng het langzaam aan de kook. Doe de zuurkool, kruidnagels, laurierblaadjes en tijm erbij. Schep alles door elkaar, doe de deksel op de pan en stoof op een zeer lage stand 1 uur.
  3. Voeg de laatste 25 minuten de rozijnen toe en leg het zuurkoolspek en de worst op de zuurkool.
  4. Snijd de worst voor het serveren in stukken en het spek in blokjes of plakjes. Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
  5. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en appelcompote.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?