23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:48
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Witlofgratin met tijm en walnoten

Witlofgratin met tijm en walnoten

Wat eten wij vandaag: Witlofgratin met tijm en walnoten Wat eten wij vandaag: Witlofgratin met tijm en walnoten Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 5 takjes tijm
  • 50 g walnoten
  • 125 g geraspte gratin-kaas en/of Beemster flakes
  • peper en zout
  • 250 ml kookroom of Finesse voor koken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de struikjes lof in de lengte in smalle reepjes, verwijder harde stukken.
  • Hak de walnoten grof.
  • Rits de blaadjes tijm van de takjes.
  • Verdeel de lofreepjes met de walnoten, de tijmblaadjes en de helft van de kaas over de ovenschaal, zodat alles een beetje door elkaar zit en goed verdeeld is.
  • Strooi er peper en eventueel wat zout over. Schenk de kookroom er gelijkmatig over.
  • Bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet de schaal in de oven en laat de lof in ca. 35 minuten beetgaar worden en de kaas goud bruin.

Opmerkingen

Tips: * Je kunt dit gerecht ook als vegetarisch hoofdgerecht eten. Voeg dan 100 g walnoten i.p.v. 50 g toe. Geef er aardappelpuree bij. Genoeg voor ca. 2 personen. * Variatie met vlees: meng de rauwe reepjes witlof met reepjes ham of pastrami.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?