23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 05:35
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm

Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm

Wat eten wij vandaag: Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm Wat eten wij vandaag: Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 400 g knolselderij, geschild, in blokjes
  • 100 g boter
  • 4 (merguez)worstjes, ingeprikt
  • 125 ml warme melk
  • 2 appels, geschild, grof geraspt
  • 0,5 el tijm of, gehakt
  • 0,5 el rozemarijn, gehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd

Instructies

  1. Kook de zoete aardappels met de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes 4-6 minuten. Stamp de aardappels met de knolselderij grof met de rest van de boter en de melk.
  3. Schep de appel, tijm en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de stamppot met de rest van de ui en serveer met de worstjes.

Opmerkingen

Tips: - Wil je een maaltijd zonder vlees? Dan is een een vegetarische kaasschnitzel lekker hierbij. - Geef de stamppot iets meer pit. Vervang de knolselderij door prei, laat de appel weg en voeg fijngehakte rode peper en gember toe.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?