Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Aubergine gevuld met gekruide kip

Aubergine gevuld met gekruide kip

Wat eten wij vandaag: Aubergine gevuld met gekruide kip Wat eten wij vandaag: Aubergine gevuld met gekruide kip Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g kipfilets, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 eetl. oregano
  • mespunt kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • 50 g rozijnen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het snijvlak op de bakplaat.
  2. Bestrijk de schil met olie en dek af met aluminiumfolie. Bak circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen onder het folie.
  3. Maal intussen de kipfilet fijn in de keukenmachine. Schep het meeste vruchtvlees uit de auberginehelften, maar laat nog minimaal 1 cm vruchtvlees aan de schil zitten.
  4. Hak het verwijderde vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten goudbruin.
  5. Voeg de pijnboompitten en oregano toe en bak nog 1 minuut mee. Laat afkoelen en voeg samen met het fijngehakte vruchtvlees, de specerijen en rozijnen toe aan het gehakt.
  6. Kneed goed door en breng op smaak met zout en peper. Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC.
  7. Leg de auberginehelften in een ovenschaal en vul met het kipmengsel. Bestrijk met olie en bak de aubergines in de oven in circa 30 minuten gaar.

Opmerkingen

Tips: Dit gerecht is lekker met rijst of aardappels uit de oven.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook