Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Kip cacciatore met paddenstoelen

Kip cacciatore met paddenstoelen

Wat eten wij vandaag: Kip cacciatore met paddenstoelen Wat eten wij vandaag: Kip cacciatore met paddenstoelen Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 6 kippenbouten of
  • 6 kippenpoten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 0,5 rode peper, fijngehakt
  • 300 g champignons
  • 125 ml rode wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 300 g rijst

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten op middelhoge stand een voor een aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
  2. Zet de warmtebron laag en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet. Bak al roerend circa 10 minuten.
  3. Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak nog 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten mee.
  4. Giet de wijn erbij en kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg de tomaten toe en kook circa 20 minuten op een lage stand.
  5. Voeg de kip weer toe en zorg ervoor dat de saus de kip helemaal bedekt. Stoof circa 30 minuten afgedekt op een lage stand, tot het vlees gaar is.
  6. Kook intussen de rijst en serveer de stoof met de rijst.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook