Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Ovenschotel van spruitjes en zoete aardappel

Ovenschotel van spruitjes en zoete aardappel

Wat eten wij vandaag: Ovenschotel van spruitjes en zoete aardappel Wat eten wij vandaag: Ovenschotel van spruitjes en zoete aardappel Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 500 g zuurkool
  • 1 stuk grote ui
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kg zoete aardappel
  • 4 el mayonaise
  • 200 g ananasstukjes
  • 8 el geraspte kaas belegen

Instructies

  1. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de spuitjes in vieren. Pel de ui. Snijd de ui en de paprika in stukjes.
  2. Verhit een flinke scheut olie in een diepe pan en bak hierin de ui en paprika 3 minuten. Voeg de kerrie toe. Schep de zuurkool erdoor.
  3. Voeg ca. ¾ l heet water toe. Leg een deksel half op de pan, breng aan de kook en kook 25 minuten op een matig hoog vuur.
  4. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
  5. Schep de groenten als ze 10 minuten opstaan om met de zoete aardappelen en laat nog 15-20 minuten koken (met deksel). Voeg na ca. 5 minuten de spruitjes toe en kook tot de zoete aardappelen gaar zijn.
  6. Afgieten en mengen met de mayonaise en eventueel peper en zout naar smaak. Schep in een ovenschaal. Verdeel de ananas en kaas erover. Zet direct in een hete oven (200°C) ca. 15 minuten gratineren of laten afkoelen en later 30 minuten in de hete oven opwarmen en gratineren.

Opmerkingen

Tips: voeg met de zuurkool ook 3 fijngehakte teentjes knoflook toe.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook