19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 11:29
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermaarkten

Wat eten wij vandaag: Andijviestamppot met chipolataworstjes

Andijviestamppot met chipolataworstjes

Wat eten wij vandaag: Andijviestamppot met chipolataworstjes Wat eten wij vandaag: Andijviestamppot met chipolataworstjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 6 lente-/bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 300 g chipolataworstjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 40 g gerookte spekblokjes
  • 600 g andijvie, gesneden
  • 2 el zaanse mosterd

Instructies

  1. Schil en halveer de aardappels en kook ze in een grote pan in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de uitjes in schijfjes.
  3. Pel en snipper de knoflook.
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de worstjes in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Bestrooi ze rondom met kerriepoeder en bak nog 1 minuut.
  6. Verhit 1 el olie in een koekenpannetje en roerbak hierin de spekblokjes 2 minuten op een vrij hoog vuur.
  7. Voeg de bosuitjes en de knoflook toe en roerbak 2 minuten.
  8. Giet de aardappelen als ze gaar zijn af en stamp ze fijn.
  9. Schep de rauwe andijvie, het spek-uienmengsel en naar smaak mosterd, peper en zout door de aardappels.
  10. Verwarm de stamppot 5 minuten op een heel laag vuur.
  11. Geregeld omscheppen.
  12. Voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie aan de stamppot toe.
  13. Verdeel de stamppot en de worstjes over 4 warme borden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook