20.9 C
Medemblik
9 augustus 2020 07:35
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

Wat eten wij vandaag: Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten Wat eten wij vandaag: Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 750 g hamlappen
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. arachideolie of
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 25 g boter
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 330 ml bockbier, flesje
  • 2 eetl. schenkstroop
  • 150 ml vleesbouillon
  • 1 eetl. tijm of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g tuttifrutti

Instructies

  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de hamlapjes rondom bruin.
  2. Haal ze uit de pan. Bak in het braadvet de spekblokjes en de uienringen. Blus af met het bier en voeg het vlees, de stroop, de bouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe.
  3. Stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten (tuttifrutti) toe. Verwijder de laurierblaadjes.
  4. Lekker met appelcompote of rode kool en dikke friet.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?