Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Spinaziesalade met gekookte eieren en ham

Spinaziesalade met gekookte eieren en ham

Wat eten wij vandaag: Spinaziesalade met gekookte eieren en ham Wat eten wij vandaag: Spinaziesalade met gekookte eieren en ham Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 el sesamzaad
  • 5 el zoetzure zilveruitjes
  • 2 el sesam- of olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 g verse spinazie of restjes groenten
  • 4 plakjes magere ham

Instructies

  1. Doe het sesamzaad in een droog koekenpannetje en rooster al roerend 2-3 minuten op een hoog vuur tot het wat donkerder wordt en begint te ‘knapperen’. Van het vuur af, en een beetje laten afkoelen.
  2. Roer in een schaal 3 el vocht van de zilveruitjes, de olie, mosterd en sesamzaad door elkaar. Proef en voeg als het nodig is wat peper en zout toe
  3. Pel de eieren, snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in ringen. Doe de spinazie en/of groenten, ei, de zilveruitjes en de paprika bij de dressing in de schaal. Hussel de salade door elkaar. Verdeel over 2 kommetjes. Rol de ham op en leg de rolletjes op de salade.

Opmerkingen

Tips: 1. Gebruik in plaats van ham, gerookte kip of rookvlees. 2. Voor één persoon kun je de ingrediënten gewoon halveren.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook