Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Hete bliksem met runderlapjes

Hete bliksem met runderlapjes

Wat eten wij vandaag: Hete bliksem met runderlapjes Wat eten wij vandaag: Hete bliksem met runderlapjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 700 g magere runderlappen
  • peper en zout
  • 2 el bloem
  • 75 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml rode wijn
  • 350 ml vleesfond
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 el stroop
  • 1 kg kruimige aardappel, in blokjes
  • 6 friszure appels, in blokjes
  • 200 ml witte wijn
  • 2 el honing
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 2 el peterselie, gehakt

Instructies

  1. Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin.
  3. Schep het uit de pan op een bord.
  4. Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2 minuten.
  5. Giet de rode wijn en fond erbij, verwarm deze en voeg het vlees, laurierblaadjes en stroop toe.
  6. Stoof zachtjes afgedekt ca. 2 uur tot het vlees gaar is.
  7. Kook intussen de aardappelen gaar in ca. 15 minuten.
  8. Kook de appelstukjes met witte wijn en honing.
  9. Stamp de aardappelen tot puree en schep de zachte appelstukjes erdoor.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  11. Houd deze hete bliksem warm.
  12. Bak de paddenstoelen, gesneden in reepjes, met zout en peper al omscheppend 3-4 minuten in de rest van de boter.
  13. Schep de peterselie erdoor.
  14. Verdeel de hete bliksem over warme borden met het vlees en de jus ernaast en de paddenstoelen erop.

Opmerkingen

Tips: *Bind de jus van het vlees eventueel met allesbinder of aangelengd aardappelmeel. *Of voeg eens 1 theelepel kaneelpoeder aan de hete bliksem toe.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook