Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Bietjes-quinoasalade met Caesardressing en gerookte zalm

Bietjes-quinoasalade met Caesardressing en gerookte zalm

Wat eten wij vandaag: Bietjes-quinoasalade met Caesardressing en gerookte zalm Wat eten wij vandaag: Bietjes-quinoasalade met Caesardressing en gerookte zalm Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 4 ansjovisfilets, fijngehakt, blik
  • 60 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 5 el mayonaise
  • 8 bieten, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 kropjes little gem of, grof gesneden
  • 1 krop romainesla, grof gesneden
  • 200 g gerookte zalm
  • 0,5 bosje bieslook, fijngehakt

Instructies

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat helemaal uitlekken.
  2. Meng de ansjovis met 50 gram van de Parmezaanse kaas, de knoflook, mosterd, azijn en mayonaise. Meng driekwart van deze dressing met de bietjes, ui, sla en quinoa.
  3. Meng goed zodat de salade mooi roze wordt. Verdeel de salade over borden en leg de gerookte zalm erbij.
  4. Verdeel de rest van de dressing over de salade en garneer met flinters van de overige kaas en de bieslook.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook