Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Lauwwarme zalm met bloemkool

Lauwwarme zalm met bloemkool

Wat eten wij vandaag: Lauwwarme zalm met bloemkool Wat eten wij vandaag: Lauwwarme zalm met bloemkool Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1,5 l visbouillon
  • 600 g zalmfilets, in 4 stukken
  • 400 g bloemkolen
  • 250 g tagliatelle
  • 2 kleine rode uien
  • 75 g hazelnoten
  • 10 takjes groene kruiden
  • 1 citroen
  • 8 el mayonaise
  • 2 kropjes little gem

Instructies

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Leg de zalm in het vocht, zet het vuur direct uit en laat staan tot het lauw of koud is.
  3. De zalm is dan mooi gaar.
  4. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  5. Kook ze in ruim kokend water met wat zout beetgaar (4-6 minuten).
  6. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Pel en snijd de uien in smalle ringen.
  8. Hak de hazelnoten en de kruiden grof.
  9. Halveer en pers de citroen.
  10. Meng de hazelnoten met de helft van de mayonaise, 1-2 el citroensap en wat peper.
  11. Meng de rest van de mayonaise met een paar eetlepels van het koude kookvocht van de zalm en wat citroensap.
  12. Schep deze dressing door de bloemkool.
  13. Voeg de uien toe.
  14. Haal de blaadjes sla los.
  15. Meng de blaadjes sla met de bloemkool en uiensalade.
  16. Verdeel over 4 borden.
  17. Schep de tagliatelle erbij.
  18. Leg de zalm daarop en schep de hazelnootmayo erover.
  19. Bestrooi met peper, wat zout en de groene kruiden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook