Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Paprika met stoofvlees en couscous

Paprika met stoofvlees en couscous

Wat eten wij vandaag: Paprika met stoofvlees en couscous Wat eten wij vandaag: Paprika met stoofvlees en couscous Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 witte uien
  • 800 g runderriblappen
  • peper en zout
  • 25 g boter
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • 4 el appelstroop
  • 2 el gladde mosterd
  • 3 rode paprika’s
  • 200 g couscous
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje komijnpoeder (djinten)
  • 10 cherry-/kerstomaatjes
  • 6 snack komkommers
  • 0,5 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 scheutje witte wijnazijn

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de aardappelen en verpak ze in aluminiumfolie.
  3. Leg ze voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Schil ondertussen de pompoen, halveer in de lengte en verwijder de pitten.
  5. Snijd de pompoen in grove stukken en leg ze in een ruime ovenschaal.
  6. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met peper & zout en schud goed door elkaar.
  7. Zet de schaal met pompoen bij de aardappelen in de oven en laat in 20 tot 25 minuten gaar worden (als u er dan in prikt zijn de stukken zacht).
  8. Strooi als de aardappelen en pompoen gaar zijn, de pittenmix op een bakplaat en laat ze in de hete oven licht kleuren.
  9. Snijd in de tussentijd de feta in kleine blokjes.
  10. Hak de rozemarijn fijn en giet er in een klein schaaltje een scheutje kokend water over.
  11. Na 3 minuten afgieten.
  12. Verwijder het aluminium folie en snijd de aardappelen in de lengte doormidden.
  13. Schep het gare aardappelkruim uit de schil en meng met de pompoen.
  14. Prak de aardappel en pompoen grof door elkaar.
  15. Meng voorzichtig met 50 g boter en rozemarijn.
  16. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  17. Snijd 25 g boter in kleine blokjes en houd ze apart.
  18. Bestrooi de entrecotes met peper en zout.
  19. Smelt de rest van de boter (ca.25 g) in een ruime koekenpan en bak als het schuim wegtrekt en de boter begint te kleuren de entrecotes op een hoog vuur aan beide kanten bruin.
  20. Haal de entrecotes uit de pan.
  21. Leg ze 6 minuten in de oven (nog steeds op 180°C) tot ze medium zijn.
  22. Schenk ondertussen het bier in de pan, laat het bier even koken en voeg dan de bouillon toe.
  23. Laat dit samen tot ¼ inkoken.
  24. Klop de klontjes boter één voor één door de bierjus.
  25. Breng de jus aan de kook.
  26. Proef en breng op smaak met peper & zout.
  27. Laat de entrecotes als ze klaar zijn, 5 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie (afgedekt met een paar schone theedoeken).
  28. Halveer de entrecotes en strooi er nog wat peper & zout over.
  29. Verdeel de stamppot over 4 warme borden.
  30. Leg het vlees erop en strooi de pittenmix en feta erover.
  31. Maak het gerecht af met de jus van Cornelia bier.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook