Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Gewokte spruitjes met tauge en kip

Gewokte spruitjes met tauge en kip

Wat eten wij vandaag: Gewokte spruitjes met tauge en kip Wat eten wij vandaag: Gewokte spruitjes met tauge en kip Uitprinten
Aantal personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 350 g spruitjes
  • 125 g gerookte kipreepjes
  • 100 g taugé
  • 1 tl kerrie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies

  1. Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit ongeveer 10 ml olijfolie in een wokpan.
  4. Voeg een theelepel kerrie toe en roer deze door de hete olie.
  5. Voeg direct daarna de spruitjes toe en wok deze een paar minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
  6. Voeg nu de knoflook, taugé en gerookte kipreepjes (en eventueel een scheutje ketjap) toe en wok alles nog ongeveer een minuut.

Opmerkingen

Let op!! Dit gerecht is voor twee personen, voor meer personen kunt u simpel de hoeveelheden aanpassen

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook