Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Italiaanse Opperdoezer Ronde met pestoboter

Italiaanse Opperdoezer Ronde met pestoboter

Wat eten wij vandaag: Italiaanse Opperdoezer Ronde met pestoboter Wat eten wij vandaag: Italiaanse Opperdoezer Ronde met pestoboter Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 750 g Opperdoezer ronde
  • 1 handje basilicumblaadje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • 25 g geraspte parmezaanse kaas
  • 75 g roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 4 ribkarbonades
  • 75 g sla melange
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes
  • 1 el crema di balsamico

Instructies

  1. Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Halveer grote exemplaren. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Roer de parmezaanse kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper.
  2. Pureer met de staafmixer de basilicum met de knoflook, de pijnboompitten en 4 el olijfolie. Prak 1 flinke el pesto door de zachte boter.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. bruin en gaar. Verdeel de slamelange met de tomaatjes over een schaal. Besprenkel de salade met de laatste 2 el olijfolie en de balsamicosiroop. Bestrooi met zout en peper.
  4. Giet de aardappelen af en schud ze om met vlokjes pestoboter. Serveer de aardappelen met de karbonades en de salade.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp