Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm

Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm

Wat eten wij vandaag: Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm Wat eten wij vandaag: Witlofsalade met rijst, grapefruit en gerookte zalm Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 2 Stemmen )

Ingrediënten

  • 6 eetl. olijfolie
  • 125 g witte roerbakrijst
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 rode grapefruit
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • 2 eetl. honing
  • 3 stronkjes witlof
  • 16 zwarte olijven, zonder pit
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 100 g gerookte zalm, in stukjes
  • 25 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak hierin de rijst circa 1 minuut.
  2. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en kook de rijst in 4-5 minuten gaar. Laat de rijst afkoelen.
  3. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes vruchtvlees met een scherp mesje tussen de vliesjes los. Vang het sap op.
  4. Klop de rest van de olie met het opgevangen grapefruitsap, de wijnazijn en de honing tot een dressing.
  5. Snijd het witlof in de lengte in vieren en snijd de harde kern weg uit elk stuk.
  6. Schep het witlof om met de dressing, grapefruit, olijven en de rode ui.
  7. Spreid uit op een schaal en verdeel de zalm en pijnboompitten erover.
  8. Knip de tuinkers en strooi over de salade.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook