Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkt
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Kibbeling op kool met mosterd

Kibbeling op kool met mosterd

Wat eten wij vandaag: Kibbeling op kool met mosterd Wat eten wij vandaag: Kibbeling op kool met mosterd Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 750 g aardappels, geschild
  • 750 g spitskolen of, in repen
  • 750 g witte kool, in repen
  • 6 eetl. olijfolie of
  • 6 eetl. arachideolie
  • 600 g kibbeling, ontdooid
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 2 eetl. verse peterselie, gehakt

Instructies

  1. Kook de aardappelen. Leg de kool in een vergiet en giet er kokend water over. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit de wok met de helft van de olie. Roerbak hierin de kibbeling voorzichtig 2-3 minuten op een hoge stand. Schep de stukjes uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
  3. Roerbak de kool 5 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en zout en peper toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
  4. Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de aardappelen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook