Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 4.5/5
( 2 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 4 eieren
  • 40 g boter of
  • 40 g vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 40 g bloem
  • 400 ml melk
  • 200 g hamreepjes
  • 2 eetl. peterselie, gehakt

Instructies

  1. Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten.
  2. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
  3. Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
  4. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook