Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Romige kip-kerrie

Romige kip-kerrie

Wat eten wij vandaag: Romige kip-kerrie Wat eten wij vandaag: Romige kip-kerrie Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 4.5/5
( 2 Stemmen )

Ingrediënten

  • 6 drumsticks
  • 1 l kippenbouillon van tablet
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 4 preien, in dunne ringen, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. pikante kerriepoeder
  • 125 ml kookroom

Instructies

  1. Laat de drumsticks in de kippenbouillon in circa 35 minuten zachtjes gaar koken.
  2. Haal het vlees van de botjes en verwijder het vel. Verdeel het gare vlees in stukjes.
  3. Verwarm het bakproduct in een hapjespan en smoor hierin de prei, de knoflook en het kerriepoeder circa 5 minuten.
  4. Voeg de room en het kippenvlees toe en laat alles nog circa 10 minuten op lage stand pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Reageren via facebook