Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Pasta met broccoli, peultjes en spinazie

Pasta met broccoli, peultjes en spinazie

Wat eten wij vandaag: Pasta met broccoli, peultjes en spinazie Wat eten wij vandaag: Pasta met broccoli, peultjes en spinazie Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 2 Stemmen )

Ingrediënten

  • 350 g penne
  • 75 g pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 400 g broccoliroosjes, grof gehakt
  • 300 g spinazie, panklaar
  • 200 g peultjes, in stukjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 300 g roomkaas
  • 1 citroen, rasp en sap

Instructies

  1. Kook de pasta beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de ui, bleekselderij en broccoli circa 5 minuten op een hoge stand. Roer regelmatig.
  3. Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat deze slinken. Voeg de peultjes toe en bak 2-3 minuten mee.
  4. Voeg de bouillon en roomkaas toe en roer circa 3 minuten tot de roomkaas is gesmolten. Giet de pasta af, laat uitlekken en roer de pasta door de saus.
  5. Neem de pan van de warmtebron, voeg citroenrasp en -sap toe en meng goed. Bestrooi de pasta met de pijnboompitten.

Reageren via facebook