Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Waldorfsalade met zalmfilet en gebakken krieltjes

Waldorfsalade met zalmfilet en gebakken krieltjes

Wat eten wij vandaag: Waldorfsalade met zalmfilet en gebakken krieltjes Wat eten wij vandaag: Waldorfsalade met zalmfilet en gebakken krieltjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 500 g bleekselderij
  • 2 grote friszure appels, geschild
  • 50 g krenten of
  • 50 g rozijnen
  • 50 g walnoten of, grof gehakt
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • 0,5 citroen, uitgeperst
  • 2 eetl. mayonaise
  • 400 g krieltjes met schil
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 zalmfilets
  • 0,5 bosje dille

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder eventuele dikke draden aan de buitenkant van de bleekselderij, was de stengels en snijd deze in dunne reepjes.
  2. Snijd de appels in dunne reepjes. Meng de bleekselderij en appel in een grote kom met de krenten en noten. Klop het citroensap door de mayonaise en breng op smaak met peper. Schep deze dressing door de salade.
  3. Schep de krieltjes in een ovenschaal om met 1 eetlepel olie, zout en peper. Bak hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Bak halverwege de oventijd de zalmfilets in de rest van de olie aan beide kanten gaar en bruin.
  4. Neem de krieltjes uit de oven en schud ze om met de dille. Serveer de waldorfsalade met de krieltjes en de zalm.

Reageren via facebook